MAGYAR NÉPZENE
Fonó, 1996

Mezőség, Szatmár és Székelyföld dallami csendülnek fel olyan lendülettel, ami a legjobb falusi bandákat jellemzi. A kiadáskor 10 éve létező Tükrös úgy muzsikál, mint egy összeszokott kamarazenekar.

SZATMÁRI NÉPZENE AZ 1900-AS ÉVEKBŐL
FolkEurópa, 2000

A híres szatmári bandák hagyatékát és azt a világot mutatja be a lemez, ahol a népzene a mindennapi élet szerves része volt: magyar ember erre mulatott és erre búsult.

Spotify
Amazon
Apple Music

TÜKRÖS TÁBOR
FolkEurópa, 2002

A Tükrös táborok hangulata: egybefolyt nappalok és átmulatott éjszakák, szabad, felhőtlen szórakozás és az élő népzene élménye egy lemezen.

Spotify
Amazon
Apple Music

VÍGAN LEGYÜNK!
NÉPZENE GYEREKEKNEK

FolkEurópa, 2003

Sok-sok ének, mese és mondóka a Nyugat-Dunántúltól Moldváig, kiváló zenészek és énekesek tolmácsolásában, gyermekek közreműködésével.

HEGYEN VÖLGYÖN
NÉPZENE GYEREKEKNEK
FolkEurópa, 2006

A “Vígan legyünk” folytatása a Tükrös családi táborokban kibpróbált népi gyermekjátékokkal, dalokkal, mondókákkal, csúfolódókkal, és mesékkel.

Spotify
Amazon
Apple Music

A MI MEZŐSÉGÜNK

Folk Európa, 2008

Szubjektív válogatás a Mezőség gyönyörű és  sokszínű hagyományából, a zenekar számára legkedvesebb cigánybandák játékát megidézve.

Spotify
Amazon
Apple Music

ERDŐK, VIZEK ZENÉJE
FolkEurópa, 2015

A Maros és Küküllők vidékének népzenéjéből, megidézve ember és természet harmonikus együttélését és a falusi muzsikusok letisztult, kifinomult játékstílusát.

Spotify
Amazon
Apple Music

Tükrös on Facebook

Iratkozz fel hírlevelünkre!